Megszabadult az összes ruhájától a suzukis ámokfutó, hogy akadályozza az őt üldöző rendőröket + videó

Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki csaknem tíz kilométeren át menekült az őt üldöző rendőrök elől – adta hírül az ügyészség.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 29. 14:07
Hands,On,The,Wheel,When,Driving,At,High,Speed,From,visszapillantó
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a férfit a bíróság 2023 februárjában eltiltotta a közúti járművezetéstől, mivel korábban engedély nélkül vezetett, ez őt nem igazán zavarta, ezért 2023 júniusától több alkalommal vezetett az eltiltás hatálya alatt.

Június 23-án éppen Dunaújvárosban autózgatott, amikor a rendőrök ismét ellenőrzni akarták. A férfi azért, hogy a rendőri ellenőrzés elől elmeneküljön, nagy sebességgel tovább hajtott, a rendőrségi autók megkülönböztető fény- és hangjelzését sem vette figyelembe.

Menekülés közben veszélyes manővereket, előzéseket hajtott végre, ezek miatt több gépkocsit fékezésre vagy az útról történő lehúzódásra kényszerített. A férfi menekülése közben többször átlépte az óránkénti száz kilométeres sebességet, és egy alkalommal 

a ruháját is levette, és azt a gépkocsi ablakán kidobta, hogy ezzel is akadályozza az őt üldöző rendőrautóból a kilátást.

A körforgalomba a menetiránnyal ellentétesen ment be és az úttorlaszként használt gépkocsit is nagy sebességgel kikerülte, majd egy ingatlan udvarán hagyta az autóját és a helyszínről elszaladt. Kiemelik, 

a férfi a tíz kilométeres kaland ideje alatt csaknem minden közlekedési szabályt megsértett.

A jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfit az ügyészség közúti veszélyeztetéssel és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével vádolja, vele szemben azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje és ismét tiltsa el a közúti járművezetéstől. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd. A videón a vádlott menekülése látható a rendőrségi autó fedélzeti kamerájával rögzítve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.