Ledöntötték Baranyi Krisztina provokatív turulszobrát, szerinte a nácik voltak

Egy hatfős társaság ma éjjel ledöntötte a Public Art pályázat díjnyertes szobrát, a Turul-G-t a Ferenc téren – számolt be róla Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, aki szerint nácik voltak az elkövetők. Talán nem véletlen Baranyi mostani provokációja: eddig csupán két polgármesterjelöltnek sikerült Ferencvárosban annyi támogatói aláírást összegyűjteni és leadni, hogy hivatalosan indulhasson a június 9-i önkormányzati választáson, de a regnáló kerületvezető nincs köztük.

2024. 04. 29. 9:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Őszintén bíztam abban, hogy most nem azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, úgyis jönnek a nácik, és tönkre teszik egy művész munkáját. Nekik lett igazuk. Ma éjjel egy 6 fős társaság ledöntötte a Public Art pályázat keretében kiállított szobrot a Ferenc téren. Egy térfigyelő kamera felvette az esetet, használható képeket készített, amit a rendőrség lefoglalt és elvitt a nyomozás miatt. Kérdés, hogy a turul vagy a G-Merci zavarta-e őket” – sajnálkozott ma reggeli Facebook-bejegyzésében Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Mint korábban beszámoltunk róla: pénteken kihelyeztek Ferencvárosban a kerület polgármesterének támogatásával egy szobrot, amelynek már a terve is nagy felháborodást váltott ki. Nem ez az első alkalom azonban, hogy köztéren politizál a kerület vezetése: a balliberális polgármester első ilyen megvalósult terve 2021-ben a Ferenc téren elhelyezett BLM-szobor volt, ami nagy port vert fel még a liberálisok között is. Idén nyáron egy padot festettek szivárványosra Ferencvárosban. Az interneten hamar elhíresült padot ezek után többször átfestették, színváltásai a mai napig tartanak.

 

Vajon miért provokál Baranyi Krisztina?

Talán nem véletlen Baranyi mostani provokációja: eddig ugyanis csupán két polgármesterjelöltnek sikerült Ferencvárosban annyi támogatói aláírást összegyűjteni, hogy hivatalosan indulhasson a június 9-i önkormányzati választáson. Baranyi regnáló kerületvezetőként nincs közöttük. A baloldal marakodása által szétzilált kerületben kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok: 

a fideszes Gyurákovics Andrea és a volt polgármester, Gegesy Ferenc között dőlhet el a választás. 

Furcsa fordulat, hogy Gegesy eddig Baranyi Krisztina, a Kutyapárt fővárosi listáját vezető jelenlegi baloldali polgármester tanácsadója volt. A Metropol úgy tudja, a kerület polgármesterének szerda délutánig azért nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást, mert a ferencvárosiak szerint a polgármester az elmúlt 4,5 évben nem tett le az asztalra sok mindent, és az elmúlt napokban nem is látogatott el személyesen a ferencvárosiakhoz. 

A Választás.hu nyilvántartása szerint Baranyi a mai napig nem adta le az újraindulásához szükséges aláírásokat.

 

Borítókép: A szobor (Forrás: Facebook/Baranyi Krisztina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.