Keddtől indul a Kkv technológia plusz hitelprogram

A hitelprogram célja a hazai kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése.

2024. 04. 29. 10:30
Illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-kat) erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a Ginop Plusz program 1. prioritásához tartozó Kkv technológia plusz hitelprogram – közölte hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium. 

Az európai uniós forrásokból megvalósuló programbana hazai mikro-, kis- és középvállalkozások  nullaszázalékos fix kamat mellett igényelhetnek kedvező finanszírozást új fejlesztéseik és értéknövelő beruházásaik megvalósításához. 

A 155,54 milliárd forint keretösszegű program a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pont plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban lesz elérhető.

A hitelprogram célja a hazai kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve energiahatékonysági beruházásokat is.

A pályázó vállalkozások ügyletenként tíz- és százmillió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, nullaszázalékos ügyleti kamat mellett. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65 százalékából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy ezek a források a lehető leghamarabb elérhetők legyenek, és hozzájáruljanak a hazai kkv-k megerősítéséhez és a nemzetgazdasági célok eléréséhez. 

A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, ennek elérését támogatja a Kkv technológia plusz hitelprogram is.

Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.