A KDNP minden élet ellen irányuló cselekményt elítél

WA
Forrás: MTI
2012. május 21., hétfő 16:05
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az abortusztabletta bevezetését egy olyan cselekménynek tartja, amely kiterjeszti az életellenes fellépés lehetőségét – mondta Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón, ahol elhangzott: a KDNP az abortusz minden formáját ellenzi.
Hirdetés

Leszögezte: a KDNP elvi okokból ellenez minden olyan cselekményt, ami az élet ellen irányul. Ebben a helyzetben a nők még inkább kiszolgáltatottak, különösen az egyszemélyes döntés, a magára hagyatottság miatt – fejtette ki.

Nagy Kálmán országgyűlési képviselő kiemelte: Magyarországon 100 élve született gyermekre 43-50 abortusz jut, az uniót megalapító tagállamoknál ugyanez szám 8-15 között mozog.

Azt mondta, az abortusztabletta alkalmazása sokkal nagyobb pszichés teherrel jár egy nő számára, mint az eddigi orvosi beavatkozások, és nem teljesen veszélytelen. Az első alkalmazások során halálesetek is előfordultak – mondta, ismertetve, hogy a tabletta bevétele nem jelenti automatikusan a folyamat befejezését, a második szakaszban súlyos, görcsökkel járó vérzések léphetnek fel, esetleg vérátömlesztésre is sor kerülhet.

A tablettát mint egyik módszert vetik el, összességében ellenzékben és kormányon egyaránt az abortusznak minden formáját a leghatározottabban ellenzik – szögezte le a KDNP-s politikus.

Harrach Péter az MTI kérdésére azt mondta: az egészségügyért felelős államtitkár napirend előtt adott válasza számukra megnyugtató volt, és azt tükrözte, hogy az államtitkárság felelősen gondolkodik a kérdésről. Jelenleg ennek a kezdeményezésnek nincs esélye, egy sajátos lobbierőnek tulajdonítják a történteket – közölte.

Hozzátette: a művi terhességmegszakítás a nőgyógyász-társadalomnak „ad némi esélyt”, az abortusz-tabletta pedig a gyógyszergyártóknak. Az a gyanú merül fel, hogy utóbbi lobbiereje érvényesült – mutatott rá.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Lapzárta – Tiltakoznak a migránsok
Lapzárta – Tiltakoznak a migránsok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb