Embervadászat: a kormányváltás előtt eltüntették a felvételeket? + Videó

TK
Forrás: Hír TV
2012. március 06., kedd 22:20
Feltehető, hogy a kormányváltás előtt eltüntettek olyan iratokat és felvételeket, amelyek bizonyító erejűek lehettek volna a rendőrség 2006-os őszi fellépését illetően – mondta el a Hír TV Rájátszás című műsorában Völgyesi Miklós.
Hirdetés

A volt büntetőbíró szerint a Hír TV felvételein egyértelműen látható, hogy a rendőrök az oszlatás során fényképeztek, de ezek eredetijeit hiába kérték ki a Balsai-jelentés elkészítéséhez, nem kapták meg.

A 2006-os tüntetéseken végrehajtott rendőri intézkedésekkel kapcsolatban egyetlen irat vagy felvétel sem tűnt el – jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI megkeresésére hétfőn.


„Ha elővesszük az Önök televíziója által készített felvételeket, ott lehet látni, hogy videóznak. A kiemeléseket ők rögzítették, ez előre így a műveleti tervben meg volt határozva. Utóbb jöttek rá egész biztos, hogy ezek a dokumentumok egyben a legsúlyosabb terhelő bizonyítékok” – mondta el a Hír TV-nek a Balsai-jelentés egyik készítője.

Hirdetés

Embervadászat 2006 – Rájátszás
Embervadászat 2006 – Rájátszás

Völgyesi Miklós, aki a Civil Jogász Bizottság társelnöke korábban a Hír TV-nek elmondta, hogy Célpontban közzétett felvételek is bizonyítják, hogy a rendőrök emberekre vadásztak az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb