A magyar modell érvényesül külföldön is + Videó

BL
Forrás: Hír TV
2012. május 08., kedd 09:40
A hét végi európai választások üzenete, hogy a nem megszorításokra, hanem munkára építő magyar modell érvényesül külföldön is – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában hétfő este a miniszterelnök szóvivője.
Hirdetés

Szijjártó Péter szerint míg Magyarország költségvetési számai rendben vannak, Nyugat-Európa számos országa küzd pénzügyi gondokkal.

„Nekünk az a célunk, hogy az a fajta gazdaságpolitika, amit mi folytatunk, széles körű polgárjogot nyerjen Európában. Jövőre már az ideinél jóval magasabb gazdasági növekedéssel számolunk. Arra számítunk, hogy persze majd az európai gazdaság is megindul, de főként hogy Közép-Európa nagyon versenyképes lesz, és összenőve a délnémet iparral az európai növekedés motorját fogjuk jelenteni mi itt Közép-Európában” – fogalmazott a szóvivő.

A horvát miniszterelnökkel tárgyalt Orbán Viktor – Rájátszás
A horvát miniszterelnökkel tárgyalt Orbán Viktor – Rájátszás
A hét végi választások egyértelműen megmutatták, hogy a görög lakosság nemet mondott a megszorításokra: a takarékossági reformprogram mellett álló mindkét történelmi párt – az Új Demokrácia és a Paszok – komoly vereséget szenvedett. Franciaországban is az a Francois Hollande nyert, akinek a kampányában ígért lépései szembemennek az eddigi válságkezelés irányával.

A magyar miniszterelnök is arról beszélt hétfőn, hogy a mostani európai választások eredménye világosan mutatja: az európai politika nem korlátozódhat arra, hogy a válsággal szemben csak a pénzügyi fegyelemről legyen szó. Az embereknek biztonságra, munkalehetőségre van szükségük, ezért Orbán Viktor – mint mondta – azt várja a mostani európai változásoktól, hogy a munkahelyteremtésre és munkaadásra fókuszáló, „Magyarországon már két éve sikeresen működő magyar gazdaságpolitika egész Európában polgárjogot nyer”.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Civil kaszinó – XVI. Benedek pápának volt igaza?
Civil kaszinó – XVI. Benedek pápának volt igaza?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb