A választók véleménye nélkül ne lehessen frakciót alakítani + Videó

BL
Forrás: Hír TV
2012. március 15., csütörtök 12:38
Nem alakíthat frakciót a Gyurcsány-párt, ha a kormánytöbbség elfogadja az Országgyűlés működését szabályozó törvényt. A jogszabálytervezetet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és a nagyobbik kormánypárt szakpolitikusa, Gulyás Gergely jegyzi.
Hirdetés

A javaslat alapvetésként rögzíti, hogy képviselőcsoportja csak olyan pártnak lehet, amely a választásokon jutott be a parlamentbe. A ma még hatályos házszabály szerint a Demokratikus Koalíció (DK) áprilisban alakíthatna frakciót, de a törvényt várhatóan még azelőtt kihirdetik. Ez a jogszabály mondaná ki, hogy 2014-től országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, és nem vezethet kormányhivatalt sem.

Hirdetés

Elkészült az új háztörvény – Rájátszás
Elkészült az új háztörvény – Rájátszás


„Ha mondjuk ma közvélemény-kutatást tartanánk, hogy alakítson-e frakciót Gyurcsány Ferenc vagy sem, akkor a többség azt mondaná, hogy »sem«, de én nem szeretnék úgy tenni, mintha ennek lenne jelentősége. Jelentősége annak a demokratikus alapelvnek van, hogy egy olyan párt élvezzen-e frakcióalapításhoz kapcsolódó jogokat, amely egyébként a választásokon nem mérette meg magát, és öt százalékot sem kapott” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Civil kaszinó – XVI. Benedek pápának volt igaza?
Civil kaszinó – XVI. Benedek pápának volt igaza?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb