Aggályos: személyes adatokat gyűjtenek a balos szervezetek? + Videó

KK
Hír TV
2012. június 23., szombat 21:27
Visszaélésekre adhat okot a Szolidaritás Mozgalom által kezdeményezett akció, amelyben a nemzeti konzultációs íveket gyűjti több ellenzéki csoport, többek között a Demokratikus Koalíció és Munkáspárt 2006. A szervezetek szerint ők nem gyűjtenek adatokat, de azt nem cáfolták, hogy a megszerzett és továbbított kérdőívek tartalmazhatnak személyes adatokat, amelyek hozzáférhetők lehetnek.
Hirdetés

Továbbra is gyűjtik az ellenzéki pártok a nemzeti konzultáció kérdőíveit. A Szolidaritás Mozgalom felhívásához több baloldali párt is csatlakozott. A XXII. kerület egyik játszóterén rendezett közös pikniken az LMP, a Munkáspárt 2006 és a Demokratikus Koalíció (DK) is képviseltette magát, ahol folytatták az ívek átvételét.

Személyes adatokat gyűjtenek a balos szervezetek?
Személyes adatokat gyűjtenek a balos szervezetek?

Hirdetés

Varju László független országgyűlési képviselő, a DK pártigazgatója továbbra sem nyilatkozik a Hír TV-nek, így a csatorna nem tudta meg tőle, valóban listázzák-e azokat az állampolgárokat, akik nekik adják a kérdőíveket. A párt budapesti koordinátora, Élő Norbert elmondása szerint ők csak úgy veszik át az íveket, hogy azok nem tartalmaznak adatokat. A DK által gyűjtött példányokat a Hír Televízió stábja nem tekinthette meg, így nem lehet tudni, hogy azokat milyen módon anonimizálták. Egy másik gyűjtőszervezet, a Munkáspárt 2006 elnöke, Vajnai Attila szerint előfordulhat, hogy a leadott példányokon hozzáférhetők a személyes adatok.

Az ellenzéki pártok korábban azzal vádolták a kormányt, hogy közpénzekből finanszírozott kormányzati propaganda részeként a választók személyes adatainak és politikai véleményének listázása zajlik.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Vádak pró és kontra a brókerbotrányban
Magyarország élőben – Vádak pró és kontra a brókerbotrányban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb