Árverseny jöhet a mobilpiacon

BL
Forrás: Hír TV, MNO
2012. április 06., péntek 08:53
Árversenyt indíthat a mobilpiacon a negyedik szolgáltatóként belépő állami cég – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának az MFB Invest vezérigazgatója.
Hirdetés

Ormándi Sándor úgy látja: a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és az MFB Invest tulajdonában lévő cég nyereséges, megtérülő vállalkozásként működhet. Az OECD felmérése szerint egyébként Magyarországon kiugróan magasak a mobiltelefon-tarifák. Az árkülönbséget szerintük főként az SMS-forgalmazás drágasága okozza.

„A három jelenlegi piaci szolgáltató által elért piaci pozíció és az a verseny, valamint árszint, ami ma jellemző, egy negyedik belépővel letörhető. Másrészt úgy gondoltuk, hogy a negyedik belépő ennek a frekvenciatartománynak a megszerzésével kedvező pillanatban belépve egy olyan piaci pozíciót tud ellátni, ami alkalmas arra, hogy nyereséges, megtérülő, gazdaságos üzleti vállalkozásként működjön” – fogalmazott Ormándi Sándor.

Ismert, az NMHH január 31-én hirdetett eredményt, amely szerint a nyertes konzorcium új szolgáltatóként léphet az eddig háromszereplős mobilpiacra. Az árveréssel és a döntéssel kapcsolatban mindhárom, már a piacon lévő mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is fellebbezett, a versenyhivatal azonban zöld utat adott az MPVI Mobil Zrt. megalakításának.

Az állami mobilszolgáltatóról bővebben a Bruttóban 18 óra 15 perctől.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben - Megállhat-e a menekültáradat?
Magyarország élőben - Megállhat-e a menekültáradat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb