Bezöldült a Szentkirályi + Videó

KK
Hír TV
2012. április 11., szerda 18:13
A szerdai naptól zöldáramot használ a Szentkirályi Ásványvíz. Elsőként kötöttek megállapodást a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel. A palackokon ezt egy logó is jelzi majd, így hívják fel a figyelmet a tisztán megújuló energiaforrások fontosságára.
Hirdetés

Naponta több ezer liter ásványvíz gördül le a Szentkirályi gyártósorairól. A jövőben az üzem működéséhez zöldenergiát használnak majd. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá.

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a cég ezzel a lépéssel nemcsak az embereknek állít fel példaképet, hanem hasonló magyar vállalatok számára is.

Bezöldült a Szentkirályi
Bezöldült a Szentkirályi

Bár a zöldenergia 10 százalékkal drágább, de környezetkímélő, a fejlesztésekkel pedig hosszú távon csökkenthetik a villamosenergia-költségeket is.

Hirdetés

Az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a cégek vezetésében is megvan az az akarat, hogy tegyenek valamit a környezetükért. Major György szerint egyelőre nincs még szó arról, hogy a piac áttért erre a technológiára, de mint fogalmazott: „azt a kis piaci szegmenst kell megfogni, aki erre nyitott, és rajtuk keresztül lehet eljutni a többiekhez”.

A cég az energiát az MVM Partnertől vásárolja kedvezményesen, cserébe 20 millió palack címkéjén feltünteti a „Zöldáram” logót. A kezdeményezéssel a tisztán megújuló energiaforrások fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb