Bruce Willisék százmilliót fizettek Budapestnek


Forrás: Hír TV / MTI
2012. július 09., hétfő 19:23
100 millió forint területhasználati díjat fizettek Budapestnek a Bruce Willis-film alkotói a Die Hard című film ötödik részének forgatási helyszíneiért.
Hirdetés

Az amerikai produkcióhoz nemcsak az Erzsébet-hidat vették igénybe, hanem a Ferenciek terét, a Nyugati téri felüljárót, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az M3-as autópálya kivezető szakaszát is. Vasárnap az Erzsébet-híd lezárása miatt a szokásosnál korábban dugult be a főváros. A forgatás területére csak a tömegközlekedési járművek mehettek be, az autósoknak éjfélig más hídon kellett átkelniük a Dunán.

Összességében százmillió forintot fizettek a közterület-használatért – jelentette ki hétfőn Tarlós István. A főpolgármester arra vonatkozóan nem árult el részleteket a Hír Televíziónak, hogy mire fogják fordítani az összeget.
Bruce Willisék számilliót fizettek Budapestnek
Bruce Willisék számilliót fizettek Budapestnek
Keddtől újabb korlátozások jönnek

Kedden és szerdán este lezárják Budapesten a Március 15. tér déli részét a Bruce Willis-film (A Good Day to Die Hard) forgatása miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Kedden és szerdán 18 órától másnap reggel 6 óráig lesz zárva a tér déli része és az Erzsébet híd alatti parkoló. Ez idő alatt a hídról nem lehet lehajtani a Március 15. térre és a Belgrád rakpartra, a belváros északra eső része az Erzsébet híd – Váci utca – Irányi utca – Károlyi Mihály utca – aluljáró – Petőfi Sándor utca útvonalon közelíthető meg. Szerda reggel 6 órától 18 óráig egy forgalmi sáv áll majd az autósok rendelkezésére, hogy az Erzsébet hídról a Belgrád rakpartot megközelíthessék - olvasható a BKK közleményében.

A Die Hard sorozat ötödik részét áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, a produkció munkálatai 86 napon át, több helyszínen folynak. A Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) főként Oroszországban játszódik, ahova a Bruce Willis alakította John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb