Egyedülálló ügy bontakozik ki a szemünk láttára

LM
Forrás: Hír TV
2012. július 17., kedd 09:11
Azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen.
Hirdetés

A Magyar Nemzet úgy értesült, Rohác ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda kérésére már a napokban kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot a bíróság. Ez a feltétele annak, hogy hazánk a négy halálos áldozatot követelő 1998-as Aranykéz utcai robbantás miatt is kérhesse Rohác kiadatását Szlovákiától, és kihallgathassa az ügyben. Portikot és társait jelenleg ezzel a bűncselekménnyel, illetve Prisztás József meggyilkolásával gyanúsítják. Az öt férfi még vasárnap került előzetes letartóztatásba. Jozef Rohácot többek között Fenyő János médiavállalkozó tizennégy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítják.

Hirdetés

Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás. Az alvilági leszámolások felbujtójaként meggyanúsított férfira a rendőrségi korrupciós ügyben letartóztatott egyenruhások tehettek terhelő vallomást.

Történelmi idők


Labanc Ferenc szerint Portik Tamás egyetlen lehetősége, hogy nyomozati alkut köt és terhelő vallomást tesz tettestársaira, akik között politikusok is lehetnek. A volt főnyomozó a Hír TV Rájátszás című műsorában úgy nyilatkozott: jelen pillanatban történelmi időket élünk Magyarországon, ugyanis olyan ügy bontakozik ki a szemünk láttára, ami a magyar kriminalisztikában egyedülálló. „Úgy hiszem, hogy történelmi pillanat azért is, mert most talán újra tudja kezdeni a rendőrség a működését” – nyilatkozta Labanc.

„Ilyen szörnyűséges összeállításban soha nem voltak bűncselekmények”
„Ilyen szörnyűséges összeállításban soha nem voltak bűncselekmények”

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Jobbikos blokád a tranzitzónánál
Magyarország élőben – Jobbikos blokád a tranzitzónánál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb