El is gázolták az eszméletlenre vert sportolót + Videó


Forrás: Hír TV
2012. június 05., kedd 16:31
Autóval üldözték és szándékosan el is gázolták a rendőrök, mielőtt eszméletlenre verték volna – ezt állítja a Szegeden megvert arab sakkozó. A férfi az Egyesült Arab Emirátusok sakkszövetségének egyik tagja, öt bordája is eltört egy rendőri igazoltatás után. A Szegedi Ügyészség nyomozást indított.
Hirdetés

A két sakkozó péntek este tartott hazafelé az egyik szegedi szállodába, amikor a három civil ruhás határrendész akarta igazoltatni őket.

– Feladatuk az illegális bevándorlók ellenőrzése. A kollégák ilyenkor nyilván nem viselnek egyenruhát és nem szolgálati autóval járőröznek, mert akkor mindenki elmenekülne előlük. Az érintett két, arab emirátusi állampolgár is elszaladt – jelentette ki a Hír TV-nek a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Hirdetés

A sakkozók azt állítják, hogy a civil ruhás rendőrök megfenyegették őket, kiabáltak velük, ezért futottak el. Ezután a határrendészek autójukkal üldözni kezdték őket, szándékosan elgázolták, majd eszméletlenre verték egyikőjüket. Az ügyészség bántalmazás miatt indított eljárást.

– A nyomozás feladata tisztázni azt, hogy a sértettek állításában megjelölt cselekmény megvalósult-e, vagyis őket bántalmazták-e az intézkedő rendőrök, és ezzel a bántalmazással összefüggésben keletkezett a bordatöréssel járó sérülés – tette hozzá Szanka Ferenc.

El is gázolták az eszméletlenre vert sportolót
El is gázolták az eszméletlenre vert sportolót
Az emírségek sakkszövetségének rangidős tagja a közel-keleti ország 18 éves sakk-nagymesterével, Szalim Abdulrahmannal azért érkezett Magyarországra, hogy Lékó Péterrel együtt készüljön az augusztusi junior világbajnokságra. A sérültet a magyar sakknagymester vitte kórházba. A Magyar Sakkszövetség elítéli a történteket.

– Lékó Péter egy olimpiai felkészülés kellős közepén van, ugye augusztus végén lesz Isztambulban a megmérettetés. Reméljük, hogy rövid időn belül túl tudja valamilyen szinten magát tenni a történteken és a lehető legoptimálisabban tudja folytatni a felkészülését – mondta Korpics Zsolt főtitkár.

Al-Marzúki jelenleg is kórházban van, a fején sérült meg és öt bordája is eltört, állapota súlyos. A sakkszövetség elnöke szerint a rendőrség már bocsánatot kért tőlük a történtekért, és elismerte, hogy a határrendészek hibáztak.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb