Eladhatta a rendőrőrs kerítését a parancsnok

KG
Forrás: Hír TV
2012. augusztus 17., péntek 19:05
Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a volt vámospércsi rendőrőrs parancsnoka ellen. A Hajdú-Bihar megyei településen tavaly felújították a rendőrség épületét, és a vád szerint több szabálytalanságot is elkövetett H. Attila. A volt parancsnok mellett felettesének, a hajdúhadházi rendőrkapitánynak a felelősségét is vizsgálták, de esetében nem emeltek vádat.
Hirdetés
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a volt vámospércsi rendőrőrs parancsnoka, H. Attila ellen. A településen tavaly újították fel a rendőrség épületét, s a vád szerint több szabálytalanságot is elkövettek.

Egy éve borítja szemét a volt lerakóba vezető út két oldalát. Ide hordták el a 8 kilométerre fekvő vámospércsi rendőrőrs felújítása után maradt építési törmeléket. Illegálisan. „A vámospércsi őrs előtt állt egy nyerges vontató, arra pakolták fel a szemetet, itt meg leborították és akkor szóltam az akkori vámospércsi őrsparancsnoknak, hogy ez így nem lesz jó” – mondta H. Attila.

Hirdetés

Kerítésből hulladék, hulladékból pénz

H. Attila, a feljelentés szerint hulladéknak adta el az őrs korábbi kerítését, a pénzt pedig eltette. A kerítés felújítását az őrsön dolgozó rendőrökkel végeztette el. Az egyenruhások ezért fordultak az ügyészséghez. Szaporán János mezőőr, aki az illegálisan kitett sittet felfedezte azt mondta, hogy H. Attila felettese, Vincze István hajdúhadházi rendőrkapitány az ügy kirobbanása után megfenyegette a feljelentőket.

Eladhatta a rendőrőrs kerítését a parancsnok
Eladhatta a rendőrőrs kerítését a parancsnok

A négy feljelentő közül már csak egy dolgozik a felújított őrsön. Az ügyészség a hajdúhadházi rendőrkapitány ellen ugyan megszüntette a nyomozást, de az őrsparancsnok, H. Attila ezt nem úszta meg.

Balogh Zoltán, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Hír TV-nek telefonon elmondta, hogy egy rendőrrel szemben emeltek vádat „egy rendbeli szolgálati visszaélés vétsége, háromrendbeli hivatali visszaélés bűntette, valamint négy rendbeli elöljárói hatalommal visszaélés vétsége miatt”.

A bírósági tárgyalás időpontja még nincs kitűzve. Az ügyben a hadházi kapitány és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Civil kaszinó – Konyec?
Civil kaszinó – Konyec?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb