"Fillérekért" állami földek? Óriási kárt okozhatott az osztrák cég + Videó

KK
Hír TV
2012. június 27., szerda 16:05
Milliárdos károkat okozhatott a magyar államnak egy húsz éve lebonyolított földhaszonbérleti szerződés. Az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. jóval áron alul szerezte meg a nagybereki termőföldet, közel száz évre. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a társaság is pert indított.
Hirdetés

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint legalább 7-8 milliárdos kár érhette a magyar államot a Somogy megyei nagybereki földhaszonbérleti szerződések miatt. Budai Gyula álláspontja szerint az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. húsz éve 7725 hektár földet bérelt a magyar államtól hektáronként 10 forintért, ami jóval a piaci ár alatt van. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kezdeményezte a 99 évre kötött földbérleti szerződés felbontását, a Hubertus Bt. azonban szabályosnak és jogszerűnek tartja a szerződést és pert indított a Kaposvári Törvényszéken.

"Fillérekért" állami földek? Óriási kárt okozhatott az osztrák cég
"Fillérekért" állami földek? Óriási kárt okozhatott az osztrák cég
Az állam képviselője szerint nemcsak az irreálisan alacsony bérleti díj miatt jó erkölcsbe ütköző a szerződés, hanem azért is, mert sok ponton egyébként is jogszabályba ütköző.

Hirdetés

A Hubertus Bt. képviselői úgy fogalmaztak, a cég ellen egész pályás letámadás folyik, miközben szerintük tárgyalásos úton tisztázni lehetett volna a vitás kérdéseket. A Kaposvári Törvényszéken az NFA is pert indított, jogi úton szeretnék elérni a földbérleti szerződés felmondását.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb