Gyanúsított lett Dániel Péter + Videó

NT, TT
Forrás: Hír TV,mno MTI
2012. június 12., kedd 15:56
Dániel Pétert kedden gyanúsítottként hallgatták ki a Kerekiben felállított Horthy-szobor megrongálása ügyében. A budapesti ügyvéd a Somogy megyei településen lévő emlékművet még májusban öntötte le a festékkel, tettéről saját internetes oldalán tett közzé fotót.
Hirdetés

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Karsay Kornél az MTI kérdéseire válaszolva közölte, a május 16-án hajnalban történt esettel kapcsolatban indított eljárásban azért nem hallgatták ki korábban a gyanúsítottat, mert előbb el kellett készülnie egy szakértői véleménynek az okozott kárról a rongálás megfelelő minősítéséhez, illetve a bűncselekmény súlyának megállapításához. A sajtófelelős közölte, nem adhat információt sem a megállapított kár nagyságáról, sem a gyanúsítottról, akit egyébként a Szentendrei Rendőrkapitányságon hallgattak ki, és szabadlábon védekezhet.

Vörös festékben ázott

Mint az MNO korábban beszámolt róla, májusban a Kerekiben felállított Horthy-szobrot vörös festékkel öntötte le a  Gyurcsány Ferenc támogatói köréhez tartozó ügyvéd. Ezután előzetes fegyelmi vizsgálat indított a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel ellen. Az eljárás maximum fél évig húzódhat, ennek végén dönthet úgy a kamara elnöke, hogy tényleges fegyelmi eljárást kezdeményezzen. Az ügyvéd ennek végén pénzbírságot kaphat, kizárni viszont valószínűleg nem fogják a kamarából.

Gyanúsított lett Dániel Péter
Gyanúsított lett Dániel Péter
Dániel nevéhez fűződik az alaptörvény asztalának összekecsapozása is. Emiatt hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabtak ki rá, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A botrányos akcióiról elhíresült ügyvéd a Facebookon is felhívta magára a figyelmet: azt írta Wittner Máriáról, hogy a képviselő „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”. Kijelentéseiért később sem kért bocsánatot. Eörsi László történész tételesen cáfolta az MTI-nek Dániel Péter Facebookon közzétett állításait. Wittner pert indított Dániel ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb