Itt egyre több gyerek születik + Videó

BL
Forrás: Hír TV
2012. május 06., 15:09
Különleges műsorral köszöntötték az édesanyákat anyák napján a debreceni Kenézy Kórházban. Azok a gyerekek mondtak verset, akik néhány évvel ezelőtt ott születtek. A debreceni kórházban ugyan nő a születések száma, országosan viszont egyre csökken. Havonta hét–nyolcezer gyermek jön világra.
Hirdetés

Verset mondtak a már óvodáskorú gyerekek a kismamáknak anyák napján a Kenézy Kórházban. Itt már hagyomány, hogy így köszöntik az édesanyákat. Az intézményben szombaton hét kisbaba jött világra. Az osztály főnővére azt mondja: az országos adatokkal ellentétben náluk nő a születések száma. „Országosan csökken a születések száma, de nálunk az utóbbi időszakban némileg emelkedett: pár tízzel, hússzal, negyvennel” – mondta Hűvösvölgyiné Szabó Petronella.

Hirdetés

Itt egyre több gyerek születik
Itt egyre több gyerek születik

Az országos statisztika adatai szerint havonta most hét–nyolcezer gyermek születik, két–három évvel ezelőtt viszont a havi 11–12 ezret is elérte a születések száma. A legtöbb gyermek a közép-magyarországi régióban jön világra, a legkevesebb a Dél-Alföldön.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Lapzárta – Tiltakoznak a migránsok
Lapzárta – Tiltakoznak a migránsok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb