Kilométerenként 80 forint lesz az útdíj? + Videó


Forrás: Hír TV
2012. május 11., péntek 08:51
A 70-80 forintot is elérheti kilométerenként a használatarányos útdíj – mondta el a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának az infrastruktúráért felelős államtitkár.
Hirdetés

Völner Pál a Bruttó című gazdasági magazinban hangsúlyozta: a magyar kormány alacsonyabb tarifákkal szerette volna indítani 2013-tól az elektronikus útdíjrendszert, de ezt külső tényezők – többek közt a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalások – nem teszik lehetővé. A használatarányos útdíjból évi 150 milliárd forint bevétellel számol a kabinet, a minisztérium számításai szerint ennek az összegnek legalább a felét a külföldi fuvarozók fogják fizetni.

Kilométerenként 80 forint lesz az útdíj?
Kilométerenként 80 forint lesz az útdíj?
– A korábbi számítás szerint egy alacsonyabb díjszinttel számoltunk, akkor – szakértői szinten – 40 forintos kilométerdíjat prognosztizáltunk. Ahol 11,5 tonna tengelyterhelésnek megfelelő utakat kell kiépíteni, ott akár a 70-80 forintot is elérheti a díj. Az alsóbbrendű utakon ennél jóval kevesebbre jön ki – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb