Kutyája hetekig őrizte holttestét

BL
Forrás: Hír TV
2012. április 24., kedd 16:21
Másfél hónapot töltött halott gazdája mellett egy puli a Pest megyei Abonyban. A külterületen élő férfi holttestét állatvédők találták meg, miután az egyik szomszéd értesítette őket a lesoványodott, rossz állapotban lévő kutya miatt.
Hirdetés

Az Abony melletti tanyán térdig ér a szemét és az ürülék, a tulajdonos holttestére a házban, az egyik szemétkupac alatt találtak rá az állatvédők. A kutya mellette ült, halott gazdáját is őrizte. „Ott ült az ajtó mellett, el nem mozdult onnan, amíg körülnéztem és hívtam a rendőrséget” – mondta a Hír TV-nek Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédő Alapítvány elnöke.

Az elsődleges vizsgálat szerint a 60 év körüli férfi másfél hónapja halhatott meg. „Lefolytatták a helyszíni szemlét, ennek alapján az orvos az idegenkezűséget kizárta, de biztosat mondani majd csak a boncolás eredményét követően tudunk. A Ceglédi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit” – fogalmazott Beluzsárné Belicza Andrea rendőr főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfit a környéken lakók látásból ismerték. A Hír TV úgy tudja, özvegy volt tíz éve, az utóbbi időben a kutyája volt az egyetlen társa. „Hat év alatt még begyújtani sem láttam. Nem tudok róla semmit” – mondta az egyik környékbeli férfi.

Holli, a másfél éves puli jobban van, az alapítvány szajoli telephelyén várja új gazdáját.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Sajtótájékoztató a bevándorlási helyzet miatt tartott rendkívüli ülés után
Sajtótájékoztató a bevándorlási helyzet miatt tartott rendkívüli ülés után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb