Megbukott a jobbikos képviselő vádaskodása + Videó

KK
Hír TV
2012. június 23., szombat 20:32
Megdőltek a Jobbik vádjai – egy Fejér megyei tejtermelő üzemről korábban a radikális párt képviselője azt állította, hogy szlovák érdekeltségű társaság áll mögötte, és így nyert az állami földek bérleti jogára kiírt pályázaton. A Hír TV Soroló című műsora azonban kiderítette: a cég magyar bejegyzésű, ahogy tulajdonosai is, csak egyiküknek felvidéki felesége van.
Hirdetés

20 hektár föld bérleti jogát nyerte meg az állami földpályázaton egy Fejér megyei társaság. A hosszú évek óta tejtermeléssel foglalkozó Lajoskomáromi Tejtermelő Kft.-nek ezer tehenet kell szénával kiszolgálni, a Vidékfejlesztési Minisztériumban is ezzel a programmal jutottak területekhez.

Megdőltek a Jobbik vádjai
Megdőltek a Jobbik vádjai
A Jobbik szerint viszont az állam idegen kézbe adta a földeket. A párt parlamenti képviselője, Szilágyi György egy korábbi felszólalásában azt állította, hogy az üzem mögött egy ismeretlen tulajdonosi összetételű szlovák cég áll. Ebből annyi igaz, hogy a társaság egyik résztulajdonosának állandó lakcíme szlovák. Az oligarcházást előszeretettel használó szélsőjobboldali párt még nem alakított ki egyértelmű álláspontot az ügyben.

Hirdetés

Szilágyi Györgyöt telefonon érte el a Hír Televízió, aki annyit mondott: addig nem kommentálja az ügyet, amíg nincs a megfelelő papírok birtokában.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb