Mérsékelték Lipták Zoltán büntetését

FFT
Forrás: Újpest FC
Mérsékelte Lipták Zoltán büntetését a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. A lila-fehérek válogatott védőjének az új határozat értelmében egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia az OTP Bank Ligában, mégpedig a Siófok elleni hazai találkozót.
Hirdetés

 

Lipták Zoltánt a Győr elleni bajnoki 56. percében állította ki a játékvezető, majd az MLSZ fegyelmi testülete – tárgyalás tartása nélkül – két bajnokira érvényes eltiltásról határozott.

Az Újpest FC, illetve a játékos azonban tárgyalás tartását kérte, amelyen a bizottság elfogadta a labdarúgót képviselő ügyvéd, dr. Schlotthauer Péter érvelését, így egy mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte a büntetést.

Érdekesség, hogy Lipták Zoltán azért számított visszaesőnek, mert a Szuperkupa-döntőben, még a Videoton játékosaként tévesen állították ki Horváth Gábor helyett, és addig számított volna visszaesőnek, amíg a büntetését le nem tölti. Márpedig az akkor kapott eltiltást csak Szuperkupa-mérkőzésen tudta volna letölteni, így Lipták Zoltán elméletileg több éven keresztül visszaesőnek számított volna egy olyan kiállítás miatt, amikor nem is neki kellett volna kapnia a piros lapot.
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb