Nem számíthatnak kompenzációra az önkormányzatok + Videó

BL
Forrás: Hír TV
2012. április 12., csütörtök 11:29
Nem számíthatnak kompenzációra azok az önkormányzatok, amelyeknek májusban át kell adniuk a kezelésükben lévő kórházakat az államnak – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.
Hirdetés

A szakember szerint a központi költségvetésben nincsenek olyan források, amelyekkel pótolni lehetne azt a veszteséget, ami adott esetben az önkormányzatokat éri az átalakítás miatt.

„Minden átalakítás nehéz, vannak gyerekbetegségek, nem lehet mindent promptul megtervezni – mondta a közgazdász. – Azt gondolom hogy minden átalakításnak vannak vesztesei, itt a cél az, hogy 2013-ra tényleg olyan rendszer álljon föl és működjön folyamatosan, hogy a betegek ebből ne érezzenek semmit. Tudják, hogy hová kell menni és ott minőségi szolgáltatást kapjanak.”

Átadás – Rájátszás
Átadás – Rájátszás

Boros Imre közgazdász kedden arról beszélt, hogy komoly megtakarítást jelenthet az egészségügyi ellátórendszer számára a kórházak állami tulajdonba vétele. Az Országgyűlés kedden kezdte meg az egészségügy újjáalakításáról szóló előterjesztés vitáját. A tervek szerint májusban összesen 55 kórházat venne át az állam az önkormányzatoktól. A törvényjavaslattal állami fenntartásba kerülhet a 11 országos gyógyintézet is. Szócska Miklós államtitkár expozéja szerint állami fenntartásúvá válnak az aktív, vegyes fekvőbeteg-ellátást biztosító kórházak, a fekvő- vagy hozzájuk kapcsolódó járóbeteg-szakellátást végző intézmények, illetve a krónikus ellátást biztosító kórházak. Így megvalósulhat a központi feladatellátás.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – A Quaestor-ügy fordulatai
Magyarország élőben – A Quaestor-ügy fordulatai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb