Orosz Pál tiltakozik a chilei bíró ellen

FFT-MTI
Forrás: MTI
Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének írt nyílt levélben tiltakozott Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója Alvaro Garcia Miquel chilei bíró miatt, aki a fővárosi együttes Békéscsaba elleni, Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének visszavágóját vezette.
Hirdetés

"Úgy vélem, a mérkőzésen olyan események sorozata történt Garcia játékvezető alkalmatlansága miatt, amelyek alapvetően befolyásolták az eredmény alakulását. Megtorlatlanul maradt a Martin Klein elleni, súlyos lábfeji sérülést okozó szabálytalanság, melynek szándékosságához nem férhet kétség, hiszen az azt okozó békéscsabai játékos egy ismert közösségi oldalon elismerte annak szándékosságát, sőt hencegett vele. Garcia játékvezető az esetet követően képességei alapján a Békéscsaba részére ítélt szabadrúgást" - olvasható a levélben.

Orosz Pál leszögezi, a Ferencváros "mindent el fog követni annak érdekében, hogy a sérülését okozó békéscsabai játékos a maximálisan kiróható büntetést kapja szándékos sérülés okozásáért, hiszen a magyar labdarúgás érdeke, hogy az ilyen mentalitású játékosok eltűnjenek a palettáról".

A sportvezető megjegyzi, hogy a csapat kiesése a Magyar Kupából ugyanakkor a saját hibája, mivel "a Ferencváros nem engedheti meg magának, hogy a játékvezető képességeit jelölje meg kudarca okaként".

A zöld-fehérek Békéscsabán gól nélküli döntetlent értek el, majd a hazai visszavágón 2-2 lett az eredmény, így a másodosztályú gárda idegenben lőtt góllal jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Határvadászok a migránsok ellen
Magyarország élőben – Határvadászok a migránsok ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb