Ősszel dőlhet el, legyen-e szankció

TK
Forrás: Hír TV
2012. augusztus 08., szerda 10:29
Gulyás Gergely szerint a regisztráció súlyát növelné, hogyha utána valóban kötelező lenne elmenni szavazni. A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy véli, a kérdés ősszel dőlhet el.
Hirdetés

A Fideszen belül is vitáznak azon, hogy büntetés járjon-e annak, aki az előzetes regisztráció ellenére nem megy el szavazni – mondta Gulyás Gergely a Hír Televízió Rájátszás című műsorában. Mint mondta: a regisztráció súlyát növelné, hogyha utána valóban kötelező lenne elmenni szavazni, és annak elmulasztása szankcióval járna.

18 éven aluliaknak is? – Rájátszás
18 éven aluliaknak is? – Rájátszás

Hirdetés

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerint a kérdést az ősszel a parlament elé kerülő választási eljárási törvényben tisztázzák majd.

Bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál – mondta július 27-én Orbán Viktor miniszterelnök.


Nem csökkenti a korhatárt az ősszel benyújtandó választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthető, hogy az előzetesen feliratkozott, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következő voksolástól – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte – Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb