Pokorni szurkol, hogy működőképes legyen

KK
Hír TV
2012. augusztus 17., péntek 09:22
Leginkább a kistelepülések járnak jól az egységes közoktatási irányítással – ezt az oktatási bizottság elnöke mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában. Pokorni Zoltán a szeptember 1-jén létrejövő Klebelsberg Intézményfenntartó Központról azonban úgy véli: nehéz munka lesz az iskolák központi fenntartása.
Hirdetés
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Az iskolafenntartás szétaprózottsága volt az egyik gyengéje a magyar oktatási rendszernek – fogalmazott a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke, hozzátéve: 3200 település közül majdnem 2000 tartott vagy tart fönn ma is valamilyen oktatási rendszert, valamilyen oktatási intézményt, iskolát, óvodát. Pokorni elmondása szerint nem ért egyet a mostani gigantikus szervezettel, kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy egy igazgatóság irányítson, de mint fogalmazott: szurkol, hogy működőképes rendszer legyen.

Hirdetés

Becsengetés – Rájátszás
Becsengetés – Rájátszás
Szeptember 1-jével jön létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló központi hivatal, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely feladatait a tankerületen keresztül látja el – közölte korábban az oktatási államtitkárság.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb