Szijjártó: A kormánynak megvannak az eszközei + Videó

LM
Forrás: MNO
2012. június 13., szerda 21:42
Hazánkban egyre kiszámíthatóbb a gazdasági környezet – mondta el Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára a Hír TV Rájátszás című műsorában.
Hirdetés

A politikus Orbán Viktor bécsi, a bankadót érintő kijelentése kapcsán elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés a gazdasági élet szereplőivel, s azért az osztrák fővárosban tette a miniszterelnök a bejelentést, mert mostanra érett meg az elképzelés. Kiemelte: a céljuk, hogy a kormány döntései minél életközelibbek legyenek.

Az államtitkár megemlítette, hogy hazánk szánára kiemelt fontosságú a nyugat-balkáni régió, hiszen földrajzi előnyünk van; ismert, Orbán Viktor szerdán találkozott Hashim Thaçival, a Koszovói Köztársaság miniszterelnökével. Az államtitkár véleménye szerint Közép-Európa mellett a Balkán lehet a kontinens motorja. Kiemelte: Montenegró, ahol hazánk számít az első számú befektetőnek, áll a legközelebb az uniós tagság megszerzéséhez. Magyarország az élelmiszeripar, a nyersanyag-kitermelés, az energiaszektor és a turizmus területén számíthat szerepre a régióban. A gazdasági előnyök mellett a térség stabilitása is komoly szempont – tette hozzá.

Újra kereszttűzben? – Rájátszás
Újra kereszttűzben? – Rájátszás
Arra a hírre, hogy a Kia és a BMW is szemet vetett hazánkra, Szijjártó Pétert úgy reagált, hogy konkrét megkeresés még nem érkezett a cégektől. Ugyanakkor kiemelte, hogy az eddigi autóipari beruházások (Audi, Mercedes és Opel) komoly előnyt jelentenek Magyarország számára. Hozzátette, hogy a kormánynak megvannak azok az eszközei, melyekkel ösztönözni tudják az óriásberuházásokat, hogy mely régióba telepedjenek le.

Hirdetés

Arra a felvetésre, hogy a Velencei Bizottság ajánlására monitoringeljárás indul Magyarország ellen, kijelentette, hogy hazánknak nincsen takargatnivalója.

Kijelentette, hogy külügyi és külgazdaságért felelős államtitkárrá való kinevezésével a külügyi tárcának nem csökkent a hatásköre. A lépésre azért volt szükség, mert Orbán Viktor kiemelkedően aktív külpolitikát folytat.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb