Vidéken tárgyalhatják a Sukoró-ügyet

WA
Forrás: Hír TV
2012. augusztus 02., csütörtök 11:53
Vidékre kerülhet a Sukoró-ügy tárgyalása, a Fővárosi Törvényszék ugyanis kezdeményezte az ügy áthelyezését egy másik bíróságra – közölte a Hír Televízió.
Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint túlságosan leterheltek. Mivel az ügy kiemelt jelentőségűnek minősül, a tárgyalást három hónapon belülre kell kitűzni és ésszerű határidőn belül kell befejezni; ezt azonban a bírák alacsony száma miatt nem tudják teljesíteni a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség döntött a vádemelésről Tátrai Miklós és öt társa ellen. Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök is érintett volt a Sukoró-ügyben, de ellene végül nem emeltek vádat.

Gyurcsány nem érti

Gyurcsány Ferenc és ügyvédje félreértelmezi a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát. A volt miniszterelnök ellen július 20-án szüntették meg a nyomozást a sukorói telekcsere miatt indított büntetőügyben. Gyurcsány Ferenc július 26-ai Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy az ügyészség ezzel ellentétben a neki elküldött határozatban bűncselekmény hiányát állapította meg.

A Magyar Nemzet megkérdezte Sukoró-ügyben a magyar államot a polgári perben képviselő Sárhegyi és Társai ügyvédi iroda képviselőjét, Bártfai Beatrixot, aki megdöbbentőnek találta a büntetőeljárásában elhangzott ügyészségi érvelést.

Bizonyítja a függetlenséget

Budai Gyula Hír TV Kontraszt című műsorában ugyanakkor azt hangsúlyozta, az igazságszolgáltatás függetlenségét bizonyítja a sukorói vádemelés. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint bebizonyosodott, hogy a balliberális sajtó állításával szemben nem ő irányítja az ügyészséget.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Csörte - Szükség van-e tűzparancsra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb