Volt rendőré az Ozora fesztivál területe?

NT
Forrás: Hír TV, MNO
2012. augusztus 12., 19:59
Nem cáfolta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hogy egy nyugalmazott rendőré az a terület, amin az Ozora fesztivált tartják. Garamvölgyi László vasárnap este a Hír TV-nek azt mondta: ma újabb hat embert állítottak elő a rendezvényről.
Hirdetés

Garamvölgyi László a Hír TV stúdiójában azt mondta: most elsősorban nem a terület tulajdonjogával kell foglalkozni, de azt is kivizsgálják. Azzal kapcsolatban, hogy a fesztiválon tartott razziát követően felfüggesztették a sárbogárdi rendőrkapitányt, elmondta: indoklás nélkül történt a felfüggesztés, így nem mondhat többet róla. Komplex vizsgálat fogja kideríteni, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon mit tudhattak arról, hogy mi folyik a területen.

Hirdetés

A jegyző zárathatta volna be a fesztivált, de ő szabadságon volt, nem tudtuk elérni. „Mi a jogalkalmazók vagyunk, ő tudott volna csak lépni az ügyben” – hangsúlyozta Garamvölgyi azzal kapcsolatban, hogy miért nem zárták be már az első razziát követően a rendezvényt. Kiemelte: akkor valóban találtak kábítószert, de csak azt tudták előállítani, aki birtokolta azt.

Volt rendőré az Ozora fesztivál területe?
Volt rendőré az Ozora fesztivál területe?

Az új szervezőcsapat üzletpolitikája adhatott okot arra is, hogy idén többen jelezték a polgármesteri hivatalnak, hogy elviselhetetlen a nagy hangzavar – mondta vasárnap a Magyar Nemzetnek Ozora polgármestere. Schranz Istvánné eleget tett a lakosok kérésének, ezért csütörtök délután jelezte ezt az azóta leváltott sárbogárdi rendőrkapitánynak. A választ illetően azonban csalódnia kellett, a rendőrfőkapitány annyival intézte el a panaszt, hogy „a fesztivál miatt nem kell aggódnia”. Arra a kérdésre, hogy az ellenőrzésmentes lebonyolítás érdekében lehetett-e kapcsolat a szervezők, a helyszín tulajdonosa, valamint a felelős rendőri szervek között, a polgármester asszony annyit mondott, hogy ezt már korábban is gyanítani lehetett, hogy „a rendőrség benne van”.

„Az akció nem késett, van egy tól-ig határ, 12 órától este 20 óráig kellett elvégeznünk a razziát” – mondta a szóvivő a vasárnapi ellenőrzésre utalva. Este 7 óráig újabb 6 embert állított elő a rendőrség, összegezve egy sikeres akcióról van szó – tette hozzá. Szerinte késés nem most volt, hiszen kilenc évet késett az intézkedés, mivel már az elmúlt években is jellemző volt a kábítószer-fogyasztás a rendezvényen.

A razziát hosszas titkosszolgálati munka előzte meg, a rendőrség tapasztalatai szerint a fesztiválra az utóbbi három évben volt jellemző az ideihez hasonló drogfogyasztás – felelte Garamvölgyi László a Hír TV azon kérdésére, egyáltalán hogyan kerülhetett be ilyen nagy mennyiségű kábítószer az Ozora fesztiválra, ha a hatóságok már régóta figyelték azt. A szóvivő a Hír Tv stúdiójában ismét hangsúlyozta, előre tervezett, operatív akcióról volt szó, és nem a televízió munkatársának állampolgári bejelentése után léptek. A szóvivő kitért arra is, hogy a rendőri jelenlét mindaddig fennmarad, amíg mindenki el nem hagyta a területet.

A vasárnapi rendőrségi razzia több óráig tartott, a Hír TV tudósítójának beszámolója szerint több tucat rendőr szállta meg a fesztivált. Pénteken és szombaton 16 embert állítottak elő, a dílereket azonban a rendőrségi akció sem tartotta vissza. Bár a kábítószert hirdető táblákat levették, a fesztiválon még vasárnap is pár perc alatt kábítószerhez lehetett jutni.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb