Augusztus 20.

Mesterségek Ünnepe

MNO
Forrás: ÚtiSúgó.hu
2012. június 28., csütörtök 13:54
Immár 26. alkalommal népesül be a Budavári Palota és környéke a népművészet legkiválóbb mestereivel, a régi szakmák tradícióinak őrzőivel. Négy napon keresztül szól a fülbemászó muzsika, folk- és világzene, váltják egymást a színpadon a világ legkülönbözőbb pontjairól érkezett néptáncegyüttesek.

A Mesterségek Ünnepe négy nap, amelyre egész évben készülnek mindazok, akik évről évre szeretnének egy kicsit belefeledkezni a hagyományok lenyűgöző hangulatába. 2012-ben augusztus 17-én nyitja meg kapuit a rendezvény, és négy napon keresztül várja a látogatókat színvonalas és változatos programjaival. A fesztivál csúcspontja, nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a, ezúttal az esemény zárónapja is, így aznap rekord látogatószámra is számítanak a szervezők.

Az idei program kiemelt témái lesznek a régi, ritka mesterségek, mint a halászháló-kötő, pintér, kötélverő vagy a szappanfőző. Természetesen a közel 800 résztvevő mester által nem csak a kiemelt, de minden más szakma is képviselteti majd magát, így senki ne ijedjen meg, hogy nem talál szemet gyönyörködtető hímzéseket, fonott kosarakat, kerámiákat, és ugyanúgy megcsodálhatjuk idén is a szövés-fonás, kovácsolás, vagy éppen a tojásdíszítés mestereit is.

Az idei Mesterségek Ünnepe is számos újdonságot tartogat: idén Szlovénia vendégeskedik négy napig Budapest fellegvárában. A látogatók betérhetnek a Sajtudvarba is, ahol a magyarországi Sajtkészítők Céhének legkiválóbb mesterei mutatják be finomságaikat. A tavalyi fesztivál egyik óriási sikere volt a Tetőtől Talpig pályázat divatbemutatója, ahol a népművészeti elemeket a mai viseletbe legjobban integráló ruhákat csodálhatták meg az érdeklődők.

Hirdetés

Hírek, beszámolók

Super Bowl

A lehetetlent vitte véghez Tom Brady és a Patriots

2017. február 05., vasárnap 23:36

Huszonöt pontos hátrányból fordított, és nyerte meg ötödik Super Bowlját Tom Brady. Történelem! Tovább

MNO – Kattanj ránk!

2011. október 22., szombat 23:30

Tovább