Észak-Olaszország

Egy sárga Audi tartja rettegésben az autósokat

MTI, 2016. január 25., hétfő 18:14
Nagy erőkkel keres az olasz rendőrség egy lopott Audit, amely veszélyes manőverekkel és 200 kilométeres óránkénti sebességgel „terrorizálja” a többi autóst és a hatóságokat Olaszország északkeleti tartományaiban.

A Lamborghini motorral felszerelt Audi Rs4, amely óránként akár 300 kilométeres sebességre is képes, áttör minden rendőrségi úttorlaszt, és kész őrült sebességgel akár a forgalommal szemben az autópályára hajtani, hogy megszökjön a hatóságok elől.

A svájci rendszámú „szuperautót” orosz tulajdonosától lopták el a milánói Malpensa repülőtérről, s az olasz hatóságok azt gyanítják, hogy egy háromfős kelet-európai banda száguldozik vele. A hét végén közzétették három fiatal albán gyanúsított fényképét, róluk azonban hétfőre kiderült, hogy nincs közük a lopott autóhoz. A rendőrségnek jelenleg fogalma sincs arról, kik ülhetnek az ámokfutó luxusautóban.

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a „James Bond-i” autóval szökésben lévő bűnözők menekülnének. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki, hogy a forgalomban cikázó sárga Audinak közvetve köze lehet egy karambolhoz, amelyben életét vesztette egy Mercedes furgon vezetője, egy 57 éves orosz nő.

Az autóban tartózkodó három személyt egyelőre autólopással, gyorshajtással, a közúti közlekedés veszélyeztetésével és a hatósággal való szembeszegüléssel vádolják. A hajtóvadászatban helikoptereket is bevetettek, és riadóztatták a szomszédos Ausztria és Szlovénia hatóságait is. Egy osztrák autópályán már a múlt héten látni vélték az autót.

hirdetés
  •  4
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása