Magyarországon gyártják a nagy múltú gépkocsi visszapillantóját

NT, 2012. szeptember 20., csütörtök 08:43, frissítve: csütörtök 23:43
Az indiai tulajdonú SMR-csoport mosonszolnoki gyárában készülnek a Volkswagen Golf hetedik szériájának visszapillantó tükrei – írta csütörtöki számában a Kisalföld.

A cikk szerint ez a harmadik Volkswagen-modell, amelyhez beszállít a társaság a Passat és a Touran után. Augusztus óta két gyártósoron készülnek az alkatrészek, de még az idén két újabb soron indul el a munka. A Kisalföld arról ír: a felfutás után 2014-re érik el a teljes kapacitást, akkor évi 1,2 millió – napi ötezer – tükör készül majd. A lap korábban arról számolt be: Európa legnagyobb visszapillantótükör-gyártója lett egy éve átadott mosonmagyaróvári üzemével az indiai tulajdonú SMR Hungary Bt.

Fejlesztés

A visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszerek fejlesztésébe kezdett az indiai tulajdonú SMR-cégcsoport; a munkában a konszern győri laborja is részt vesz – közölte április közepén Tibori Pál Levente, a Samvardhana Motherson Reflectec magyarországi cégének vezérigazgatója.

A legújabb(elöl) és a legrégebbi Volkswagen Golf
A legrégebbi Volkswagen Golftól a legújabbig (elöl)
Fotó: autosforum.hu


Új, modern motor

Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Sedran, az Opel igazgatótanácsának alelnöke csütörtökön avatja fel az Opel új flexibilis motorgyárát Szentgotthárdon. A beruházással 800 új munkahelyet teremtenek, és egy teljesen új motorcsalád gyártása kezdődik majd meg.

Az alapkövet 2011 márciusában rakták le, szintén a miniszterelnök jelenlétében, majd szeptemberben már tető alatt állt a 30 ezer négyzetméteres csarnok, amellyel a meglévő gyártóhelyszínt bővítették ki, helyet adva az új projekthez szükséges gépsoroknak. Az egyik legfontosabb tényező, amely miatt a szentgotthárdi gyár fejlesztése mellett döntöttek, az a rendelkezésre álló munkaerő magas képzettségi szintje és az eddig végzett színvonalas munka.

Magyarországon készült motorral hasítanak az utakon
Magyarországon készült motorral hasítanak majd az utakon


A tervek szerint a sorozatgyártás 2012 decemberében indul meg az új, flexibilis, azaz többféle típus előállítására alkalmas motorgyárban, idén a négyhengeres középkategóriás, 1,6 literes benzinmotorokkal (MGE) indul a termelés, majd 2013-ban kezdik az 1,6 literes dízel (MDE) gyártását, végül 2014-ben az 1,4 liternél kisebb benzinmotorét (SGE). Az új motorgeneráció valamennyi tagja meg fog felelni az Euro-6-os környezetvédelmi normának.

Mint az mno.hu korábban beszámolt róla, több autógyár komoly beruházással hívta fel magára a figyelmet idén:  a Mercedes-Benz mellett az Audi bővíti győri üzemét, tavaly szeptemberben pedig az Opel jelentett be egy nagyobb beruházást Szentgotthárdon. Tudjon meg többet a szentgotthárdi Opel-gyárról!

Forrás: MTI
hirdetés
  •  4
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása