2014 májusában kész lehet a "nemzet főtere"

PR, 2012. június 11., hétfő 12:15, frissítve: hétfő 12:17
2014 májusáig elkészülhet a Kossuth tér rendezése – hangzott el az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának hétfői, budapesti ülésén.
A fővárosi Kossuth Lajos tér átépítésének előkészítése február végén kezdődött meg; első lépéseként elkerítették a tér Országháztól északra, a Jászai Mari tér felé eső részét. Az építési területet elválasztó kerítésen a teret az 1940-es évek előtt ábrázoló fotók láthatók, amelyekből következtetni lehet a terület rekonstrukció utáni látványára is. A Kossuth tér elkerített részén alakítják ki azt a 400-500 férőhelyes mélygarázst és látogatóközpontot, amelyre korábban a parlament adott felhatalmazást.

Bakos Emil, az Országgyűlés Gazdasági Főigazgatóságának vezetője elmondta: lezárult a beruházás lebonyolítására és tervezésre kiírt két nagy közbeszerzési eljárás, amelyekre áfa nélkül 280, illetve 502 millió forintot szánnak. Ebből eddig összesen 234 millió forintot fizettek ki.

Wachsler Tamás, a „nemzet főterének” megújítását célzó Steindl Imre-program vezetője közölte, hogy a tervek szerint novemberben kezdődik meg a kivitelezés, és 2014 tavaszára készülhet el a beruházás.

A tervek szerint az Országház oldalában térszint alatti látogatóközpontot és mélygarázst építenek, megnövelik a zöldfelületek arányát, és a Parlament épülete a Duna felől is körbejárhatóvá válik.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása