300 ezer háztartás már ingyen tévézik

BL, 2011. december 7., szerda 19:07, frissítve: szerda 19:07
Hamarosan befejeződhet az analóg módon történő tévéadások sugárzása Magyarországon, a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztés a végéhez közeledik, a közszolgálati műsorok az ország 98 százalékát már foghatók akár szoba-, akár tetőantennával – mondta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária (AH) vezérigazgatója miskolci sajtótájékoztatóján szerdán.

Az AH folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózat fejlesztését, még ebben a hónapban húsz digitális telephelyet helyez, illetve már helyezett üzembe – mondta a vezérigazgató. Közlése szerint Miskolc, Aggtelek és Fehérgyarmat nagy teljesítményű adója mellett még négy kisebb, úgynevezett átjátszó adó áll, állt üzembe.

Fogalmazása szerint immár 300 ezer háztartásban nézik ingyenesen azon tévéműsorokat, amelyeket digitális módon továbbítanak, a fizetős szolgáltatás pedig már több mint 42 ezer előfizetővel rendelkezik. A vezérigazgató szerint az AH felkészülten várja a digitális átállás utolsó szakaszát. A társaság az év végétől már 50 digitális adóval sugározza a digitális földfelszíni adásokat.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Férfinátha
Ficsor Benedek
Nehéz úgy felszámolni az egyenlőtlenséget, hogy nem tudjuk, mit jelenthet az egyenlőség.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés