„A demokráciát fújó együttesek hangszere”

TK, 2011. december 21., szerda 06:00, frissítve: szerda 06:00
Az ombudsman jövőre az állampolgárok kezdeményezésére is kérheti az Alkotmánybíróságtól (AB) a jogszabályok utólagos vizsgálatát, ezért a hamarosan hatályba lépő alaptörvény szerint az ombudsman a szűrő szerepét tölti majd be – mondta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa a Magyar Nemzet szerdai számában.

Januártól megváltozik a hivatal felépítése, ugyanis a teendőket egyetlen biztos látja el két helyettessel. Így az egységes ombudsmani hivatal egyaránt megvizsgálja majd a kisebbségi és a jövő nemzedékek jogainak érvényesülését is. A következő esztendőben Szabó Máté a szigor növekedése és a börtönrezsim változása miatt ismételten áttekinti a fogvatartottak helyzetét, s elemzi azt is, miként hatnak az új munkaügyi rendelkezések az állampolgárok alapvető jogaira.

A biztos azt mondja, mivel az 1989-es intézményekhez Magyarországon sokáig nem nyúltak hozzá, ezért azt gondolták, így érvényesül a tökéletes egyensúly. Emiatt látszik az új alkotmány radikálisnak. Szabó Máténak az a véleménye, hogy az ombudsman az egyik hangszere azoknak az együtteseknek, amelyek fújják a demokrácia nótáját – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása