A Fapálnak átadott 12 millió is szerepel a vádiratban

A hónap végén kezdődik a tábornokügy tárgyalása

NT

2012. január 20., péntek 04:00

A hónap végén megkezdi a „tábornokügy” tárgyalását a Kaposvári Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárásban három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy szerepel vádlottként.

A vádiratban szerepel az a 12 millió forint is, amelyet 2006 elején az egyik dandártábornok adott át Fapál Lászlónak, a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkárának. A tárgyalás január 30-án és 31-én veszi kezdetét. A Magyar Nemzet érdeklődésére a Kaposvári Törvényszék szóvivője, Vadócz Attila bíró elmondta, a vádlottakat és a védőket idézte be a büntetőtanács erre a két napra.

A lap kitér rá, hogy a vádiratot eredetileg a Fővárosi Bírósághoz nyújtották be, de elfogultság miatt az ügy tavaly novemberben átkerült Somogy megyébe – a tábla ezt a fórumot jelölte ki az ítélkezésre. Vadócz Attila közölte még, hogy a múlt év őszén egy 27 és egy 48 oldal terjedelmű vádirat érkezett, a két összefüggő ügyet egyesítették.

A katonai ügyészség három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy ellen emelt vádat.

Forrás: Magyar Nemzet