60 hónapja a Fidesz–KDNP a legnépszerűbb politikai erő Magyarországon, ami mindenképpen egyedülálló teljesítmény a rendszerváltás óta eltelt politikai időszakban. A legutóbbi közvélemény-kutatásokról itt olvashat.

„A cél természetesen az, hogy a következő választásokon győzzön az MSZP. Amennyiben ez mégsem sikerülne, de mondjuk fej fej melletti eredmény születik, akkor pedig el kellene gondolkodni egy olyan megoldáson, amilyet a németek is alkalmaznak” – fogalmaz Suchman.

A Heti Válasz azon kérdésére, hogy nagykoalícióról beszél-e, így válaszolt: „Igen. Ha Magyarország érdeke azt kívánná, hogy koalícióban legyünk a Fidesszel, akkor azt kellene tenni. Azt ugyanis semmiképpen sem tudnám elfogadni, hogy a szélsőjobboldal szervezze meg az országot, hogy a Fidesz velük legyen kénytelen összefogni.”

Suchman „nagyon korrekt, méltó” levélnek tartja az Orbán Viktor által Horn Gyulának küldött születésnapi köszöntőt.

Miközben Mesterházy Attila MSZP-elnök még a nagykanizsai menóra megrongálásában is megpróbálta kimutatni a Fidesz felelősségét, Suchman nem antiszemitázza Orbán pártját: „Elolvastam a kormány és a köztársasági elnök nyilatkozatait a Schweitzer-ügyben, ezért nyugodtan várhatom, hogy a jövőben is mindent megtesznek az antiszemitizmus és a szélsőjobb ellen. Lesz egyébként két javaslatom is a témában. Egyrészt több mint 1300 zsidó temető van Magyarországon, a pusztítás ezek egyikében-másikában szörnyű, törnek-zúznak egyszer itt, egyszer ott. Nincs pénzünk arra, hogy ezt mind rendbe tegyük, sok helyen meghalt már utolsó zsidó testvérünk is.”