A kormány szétveri Budapest tömegközlekedését

MTI

2016. január 16., szombat 16:55, frissítve: szombat 19:27

Az MSZP szerint a kormány leépíti a fővárosi tömegközlekedést, járatritkítások lehetnek, és pótlóbuszok járhatnak 2017-ben az úszó-világbajnokság helyszínére.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált arra, hogy az állam átveszi az agglomeráció közlekedését a MÁV és a Volán közreműködésével. Véleménye szerint ebből könnyen adódhat, hogy a most a Volán által működtetett budapesti buszok nem járnak majd, azaz járatritkítás jön.

Mint írta, lassan 6 évnyi fideszes város- és államvezetés után a 2017-es úszó-világbajnokságra nem készül el a 3-as metró felújítása, helyette pótlóbuszok járnak majd.

„A Fidesz vezetői árulók”

A fővárosi Fidesz vezetői, Kocsis Máté és a kerületi fideszes polgármesterek elárulták a budapestieket – jelentette ki az MSZP budapesti elnöke.

Kunhalmi Ágnes felhívja a figyelmet a közleményben: Budapest közlekedése nemzetstratégiai kérdés. Minden tíz forintból négyet a fővárosban termelnek meg az emberek. „Amit ők létrehoznak, abból orvosi rendelő és bicikliút lesz Kecskeméten és Debrecenben is. Ez a normális, ettől vagyunk egy nemzet: mindenki mindenkiért.” A kormány viszont leépíti a budapesti tömegközlekedést – áll az MSZP közleményében.

Fidesz: a baloldal a tönk szélére juttatta a BKV-t
A Fidesz szerint a szocialisták, Demszky Gábor volt főpolgármester és Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes 20 évig csak eladósította és a tönk szélére juttatta a BKV-t, ezzel szemben ma a BKV üzemi eredménye pozitív. A Fidesz tájékoztatása szerint a polgári kormány 2010 óta több fejlesztési forrást juttatott Budapestre, mint a Demszky–Hagyó-korszakban a baloldali kormányok összességében. 2010 óta 150 milliárd forinttal támogatta a kormány csak a budapesti tömegközlekedés fejlesztését. Csaknem kétszáz új buszt szereztek be, új trolibuszok álltak forgalomba, megépült a négyes metró, megújult az egyes villamos és megépült a fonódó villamos – sorolták az eredményeket, megemlítve, hogy a kormány több mint 200 milliárd forint értékben átvállalta a Fővárosi Önkormányzat és a BKV adósságát.