"A magyar családok, vállalkozások jövőjével nem szoktunk szórakozni"

TT, 2012. július 20., péntek 18:50
Varju László nem szellemes és nem is kellőképpen tájékozott, a fejlesztési forrásokat egyébként nem 2013-ig, hanem 2015-ig kell felhasználni – reagált a miniszterelnök sajtófőnöke az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Havasi Bertalan az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmaz, hogy a magyar családok, vállalkozások jövőjével „nem szoktunk szórakozni, ez egyáltalán nem vicces”.

Varju László pénteki sajtótájékoztatóján az európai uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatban fogadást ajánlott Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Demokratikus Koalíció politikusa azt mondta: ha 500 milliárd forintnál kevesebb lesz az a pénz, amennyit 2013 végéig Magyarország nem tud felhasználni, akkor kopaszra vágatja haját, ellenkező esetben viszont ugyanezt várja a kormányfőtől.

Varju László arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök előző nap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség rendezvényén egyebek között azt mondta, az EU-s forrásoknak az utolsó fillérig célba kell érkezniük. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor a rendelkezésre álló több mint 8000 milliárd forintot Magyarország nem tudja majd teljes körűen elkölteni, azzal a kockázattal kell szembenézni, hogy legalább 800 milliárd forintos veszteség lesz.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Több Európa, kevesebb Amerika
Hegyi Gyula
Magyarországnak számos okból elemi érdeke az unió megmaradása.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés