Agglomeráció

Aggódik a szakszervezet a BKV-ért

MTI, 2016. január 16., szombat 11:57
Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint felborul az egységes közlekedés a fővárosban és az agglomerációban, ha az állam kiveszi a Budapesti Közlekedési Központ kezéből az elővárosi szolgáltatást.

A BKV egyik szakszervezete, az EKSZ szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: kormányzati pénzből behozhatatlan előnybe hozzák majd a főváros határától induló járatokat, miközben szándékosan ellehetetleníthetik a BKV, illetve Budapest működését. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet hangsúlyozza: a közszolgáltatást a kormánynak, a fővárosnak és a településeknek közösen meghatározott arányban kellene finanszírozniuk.

„Kockázatos játékba kezdett a kormány és a főváros azzal, hogy a főpolgármester és a miniszterelnök megállapodott: az állam magához veszi az elővárosi járatok közlekedésének működtetését” – olvasható a közleményben. Idézik Nemes Gábort az EKSZ elnökét, aki szerint felborul a régióban az egységes közlekedési rend, szervezési, összehangolási káosz alakulhat ki. „Az agglomerációs közlekedés átengedésével súlyos szakmai hibát követ el a főpolgármester, és ezzel beláthatatlan kárt okoz a régió közlekedésében” – írja állásfoglalásában a szakszervezet.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány és a főváros közötti tárgyalások megegyezéssel lezárhatók, az állam átveszi az agglomerációs közlekedés működtetését, és kész a hév átvételére is. A tárgyalások már jövő héten elkezdődnek, Tarlós István főpolgármester és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vezeti majd a delegációkat.

hirdetés
Vélemény
Visszatapsolta önmagát
Pilhál György
Gyurcsány megint a fejébe húzta a csörgősipkáját.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása