Andrássy-negyed: készül a lista

NT

2011. december 6., kedd 16:30

Folyamatban van az Andrássy-negyed kialakításába bevonható állami ingatlanok és az ezekbe költöztethető múzeumok, kulturális intézmények listájának összeállítása, a MúzeumLiget és a megújítandó Városliget koncepciójának kialakítása – mondta el a témáról rendezett keddi sajtóbeszélgetésen Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Baán Ferenc kormánybiztos.

„Az Andrássy út és a kisföldalatti vonalát követve szeretnénk felmutatni Európa legizgalmasabb kulturális egységét” – beszélt az uniós forrásokból tervezett fejlesztésről az államtitkár.

Szőcs Géza a készülő koncepcióról szólva elárulta: a sugárút környékén található állami tulajdonú épületekben méltó otthont kaphatna például a Néprajzi Múzeum, a Kassák Múzeum, a Vasarely Múzeum és egy vasúttörténeti park is.

Fotó: http://maps.google.hu/

Baán László kormánybiztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta, hogy 2012. június 30-ig kell az Ötvenhatosok terére tervezett MúzeumLiget, az ott elhelyezendő épületek, intézmények koncepcióját a kormány elé terjesztenie, majd a kabinet döntését követő tervpályázat kiírásának határideje 2013. szeptember 30.

Forrás: MTI