Az emberek szerint Orbán a felelős az egészségügy bajaiért

MNO

2017. március 18., szombat 14:50, frissítve: szombat 15:07

Lesújtó véleménnyel van a magyar lakosság az egészségügyről, sokan látják úgy, hogy az elmúlt időszakban is rengeteget romlott a helyzet.

Tíz megkérdezettből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, a megkérdezettek kétharmada szerint az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak, a megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetért – derült ki a Publicus Intézet reprezentatív közvéleménykutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített.

A válaszadók több mint fele az elmúlt pár évben fizetett hálapénzt, és majdnem felük a várólisták megkerüléséért is. Kétharmad akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha javulna az egészségügy állapota.

A Fidesz-szavazók körében majdnem minden másodiknak, a bizonytalan szavazók körében 78 százaléknak nem tetszik, amit az egészségügyben tapasztal. Leginkább persze az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

Amellett, hogy a válaszadók a kormányt hibáztatják az egészségügy tragikus helyzetéért, 11 százalékuk a pénzhiányt, hét százalékuk pedig a korábbi kormányokat is megjelölte.