Az LMP a parlamentél retteg, Gyurcsány is ott van + Videó

LR, NT, 2011. december 23., péntek 11:27, frissítve: péntek 11:27
A rendőrök „elmozgatták” az útból az LMP aktivistákat és a politikusokat, akik többek között a stabilitási törvény ellen tiltakoznak – számolt be a Hír TV tudósítója.

A pénteki tüntetés résztvevői bejelentették: délután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt folytatják a demonstrációt. Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője a Hír Televíziónak azt mondta: lemondtak a mentelmi jogukról, egyszerű állampolgárként vannak jelen, s fontosnak tartják a demokráciát. A stabilitási törvénnyel kapcsolatban a politikus úgy vélekedett, hogy az bebetonozza Magyarország gazdaságpolitikáját.


Mint ismert, az LMP-sek „önláncolással" kezdték el a balhét.

Pénteken a parlament olyan törvénytervezetekről fog szavazni, amelyeket ha elfogad a kétharmados többség, akkor Magyarországot kivezetik az európai parlamentáris demokráciák közül – mondta Karácsony, példaként említve a választójogi törvényt. Gyurcsány Ferenc is kiment a földön ülő tüntetők elé. „Nem szégyenled magad? Minket ilyenkor már gumilövedékkel lövettél volna” – kiáltották neki a helyszínen tartózkodó jobbikos képviselők. Őket egyébként az LMP szimpatizánsai összekeverték a fideszes honatyákkal, így azt kérték tőlük, hogy ne szavazzák meg a választójogi törvényjavaslatot.

Forrás: Hír TV
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Marabu
Hídszakadás
Marabu
Az az eltűnt másfél milliárd mégsem ablakon kidobott pénz volt. Inkább ablakon bedobott pénz.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés