Azért a Sopron az úr

Novák Miklós

2011. december 4., vasárnap 19:05

Csak húsz percig volt szoros a Pécs–Sopron rangadó a női kosárlabda-bajnokságban. Utána érvényesült a papírforma, s a vendégek 79-62-re nyertek, s továbbra is veretlenek.

Egy hete Bujdosó Nóra győri színekben, vasárnap pedig Fegyverneky Zsófia és Krnjics Szara látogatott haza Pécsre. Sőt ha az évekkel ezelőtt szintén Pécsről Sopronba igazolt Krivacsevics Tijanát is ideszámítjuk, akkor a vendégek erős egykori pécsi sorral készültek a meccsre. A találkozó közvetlen előzményeként a baranyai klub vezetői megegyeztek Fegyvernekyvel a vele szemben lévő tartozás a kiegyenlítéséről, így Zseljko Djokics csapata egyelőre megmenekült a pontlevonás rémétől.

Egyértelműen a Sopron volt a mérkőzés esélyese, hiszen nyert Győrben, a Győr pedig egy hete simán győzött a Mecsekalján. Így is kezdődött a küzdelem, a Sopron elhúzott, a palánk alatt könnyedén érvényesítette a magasságbeli fölényét, a Pécs annak is örülhetett, hogy az első negyed végére feljött 16-21-re. A második játékrész elején aztán Krnjics először faultolt, majd dühében a reklámtáblára csapott, a bírók technikai hibával sújtották.

A hazaiak négy büntetőt dobhattak (ebből hármat értékesítettek), ráadásul náluk maradt a labda, egyből izgalmassá vált az összecsapás. Olyannyira, hogy a 17. percben a Pécs Pilav két büntetőjével 33-32-re átvette a vezetést. Szünetben 40-40 volt az állás, a folytatás mégsem alakult izgalmasan. A pécsiek kispadja rövidebb, kulcsembereik (Quigley, Raksányi) kissé elfáradtak, így a Sopron fokozatosan elhúzott, s végeredményben magabiztos, 79-62-es győzelmet aratott.

– Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem volt bennem az átlagosnál nagyobb drukk, szerencsére nem kellett extra teljesítményt nyújtanom, hiszen csapatként játszottunk jól. Miként az utóbbi időben nem először, kezdünk összeérni – értékelt Fegyverneky. Ezt a közeljövőben az Euroligában kell bizonyítani a Sopronnak, a bajnokságban legközelebb az alapszakasz visszavágóin számíthat éles meccsre.