Betondarabok hullottak le a Petőfi hídról

MNO, MTI

2016. március 2., szerda 10:38, frissítve: szerda 16:09

Tégla méretű kő- és vasbetondarabok hullottak le szerda délelőtt Budapesten a Petőfi hídról a budai alsó rakpartra – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról – közölte a szóvivő.

Utóbbi értesülést a Budapest Közút Zrt. is megerősítette. A szervezet közleményében úgy fogalmaz, a változékony, csapadékos időjárás következtében meglazult útburkolati elemek, egy burkolókő és egy kábeltálca darabja esett le reggel a Petőfi hídról. Hozzáteszik, a hídmester a tűzoltókkal együtt átvizsgálta a hidat, és további mozgó elemeket távolítottak el, jelenleg más, veszélyes útburkolati darabok nincsenek.

Azt írják, gyakoribb ellenőrzéssel próbálják segíteni, hogy a jövőben hasonló balesetveszélyes helyzetek ne alakulhassanak ki. Kiemelik, hogy a híd szerkezete nem sérült, de a ma reggel történtek is megerősítik, hogy szükséges a Petőfi híd felújítása, amire a Lánchíd felújítása után kerülhet sor.