Blokkolja a rendőrség az elszámoltatást?

WL

2012. június 27., szerda 04:45, frissítve: szerda 07:24

A Magyar Nemzet információi szerint legkevesebb nyolc olyan büntetőeljárást zárt le a közelmúltban a rendőrség, amely Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján indult.

Így például a Budapest Airport privatizációjának a nyomozását is megszüntették. Ebben a kormánybiztos tavaly októberi feljelentése nyomán indult eljárás hűtlen kezelés gyanújával. Ugyanis Budai Gyula vizsgálata szerint a már külföldi tulajdonú repülőtér 2006–2007-ben több mint 46 millió euróval, 2008 és 2010 között pedig 39 millió euróval kevesebbet fordított az előírtnál kötelezettségvállalásainak teljesítésére. Így a magyar államot az elmaradt fejlesztések okán 85 millió euró (mintegy 24 milliárd forint) kár érhette.

Ugyancsak megszüntették a nyomozást hazánk New York-i főkonzulátusa és a magyar ENSZ-misszió nem diplomáciai létesítményei után fizetendő 121 millió dollárnyi helyi járulék lealkudására kötött sikerdíjas szerződés ügyében.

Lezárták a nyomozást az egykori oktatási tárca alatt működő, Borovszky Tímea vezette Esélyegyenlőségi Főigazgatóság 2006 és 2009 közötti gazdálkodása ügyében, a Hód-Mezőgazda Rt. 2004-es, illetve a MÁV Hajdú Kft. 2001-es privatizációja kapcsán, továbbá – amint arról már beszámoltunk – a filozófuspályázatok ügyében is.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet