Bokros és Dávid százmilliókat fizethet

MNO

2011. szeptember 3., szombat 14:05

Több száz millió forintra perli az MDF két egykori vezető politikusát a párt utódszervezete a Jólét és Szabadság (Jesz) Demokrata Közösség – tudta meg az ATV. Makay Zsolt, a szervezet elnöke az ATV Híradójának azt mondta: Bokros Lajostól 280 millió, Dávid Ibolyától 70 millió forintot követelnek a bíróságon.
A Jesz átvilágította a jogelőd MDF gazdálkodását, és arra jutott, hogy Dávid Ibolya volt elnökként több, a párt számára előnytelen szerződést kötött, ennek részleteiről azonban a Jesz vezetői egyelőre nem árultak el részleteket.

Bokros Lajostól 280 millió forintot követelnek kárpótlásként, ő ugyanis az MDF színeiben indult és jutott mandátumhoz a 2009-es európai parlamenti választáson, idén januárban azonban a felszólítás ellenére sem adta vissza mandátumát a pártnak. Bokros akkor azt közölte: megtartja mandátumát, mert a Magyar Demokrata Fórum vezetői a választás előtt arra kérték fel, hogy párton kívüliként vállalja az EP-választások során az MDF-lista vezetését, képviselői mandátumot pedig programja alapján a választók bizalmából kapott.

(atv.hu)