Börtönnel védené a közerkölcsöt a Jobbik

WA, tt

2012. április 11., szerda 15:10, frissítve: szerda 17:43

A „közerkölcs és a fiatal generációk egészséges gondolkodásának védelmében” nyújtott be törvénymódosítást a Jobbik a szexuális devianciák – mint a homoszexualitás, a transzneműség, transzvesztitizmus, a biszexualitás és a pedofil magatartás – népszerűsítésének betiltására és büntetésére, mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a javaslat megfogalmazója, a párt szóvivője.
A DK megvet és elutasít

A Demokratikus Koalíció megvetéssel utasítja vissza a Jobbik aljas és szégyenletes törvényjavaslatát – közölte Niedermüller Péter alelnök.
A DK arra szólította fel a demokratikus ellenzék pártjait, hogy egységesen lépjenek fel „a Jobbik embertelen, az emberi élet egyetlen területét sem tiszteletben tartó újfasiszta ideológiája ellen”.

Az ellenzéki politikus ismertette: a javaslat több törvényt módosítana, így a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt, a médiatörvényt és a reklámtörvényt is. „Az egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében szükséges törvénymódosításokról” szóló javaslat szerint többek között tilos lenne olyan reklámokat és műsorokat közzétenni, amelyek társadalmilag elfogadott, követendő példaként mutatják be a felsorolt magatartásformákat.

Emellett a Jobbik három év letöltendő börtönnel büntetné azt, „aki más azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság), illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít”, öt évvel, aki ezt a cselekményt kiskorúval szemben, és nyolc évvel, aki „nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló” kiskorúval szemben követi el.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik álláspontja szerint a „szexuális szokások kizárólag az alanyra és a hálószobára tartoznak”, mivel azonban a fenti devianciákat propagálni nem tilos, az emberek „lassan már nem tesznek különbséget a normalitás és a deviancia között”. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ezeknek a magatartásoknak a reklámozását „minden normális ember úgy ítéli meg, hogy a jövő generációja pszichés fejlődését kifejezetten negatív értelemben befolyásolják”.

A politikus leszögezte: a Jobbik nem akarja karanténba zárni a homoszexuálisokat vagy a transzvesztitákat, hanem azt akarják elérni, hogy ezeket a magatartásokat társadalmi szinten ne lehessen példaként állítani fiatalok elé.
Az ellenzéki párt reméli, hogy a többi párt is úgy véli: a téma és a javaslat arra legalább alkalmas, hogy az Országgyűlés megvitassa, mert ma már „nem lehet elmenni a kérdés mellett”.

Forrás: MTI