Bozótvágóval támadt áldozatára a készenléti rendőr

NT, KK

2012. szeptember 19., szerda 14:59, frissítve: szerda 18:39

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség az ellen a hivatásos rendőr ellen, aki a gyanú szerint megkéselt és viperával többször megütött egy férfit szerdára virradóra egy gödöllői szórakozóhelyen. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt rendelt el nyomozást.

Szende Gyulának, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vezetőjének tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség állományának egyik tagja, F. I. egy baráti társasággal szórakozott, amikor összeszólalkozott egy másik társaság tagjával.

A vita után a rendőr elhagyta a helyiséget, de később visszatért egy bozótvágó késsel és egy viperával. Ezekkel az eszközökkel többször megvágta, illetve megütötte a korábban vele vitába keveredő embert, majd ismeretlen helyre távozott – tette hozzá a nyomozó ügyészség vezetője. Az ügyészség szerint a támadás nem volt véletlenszerű. Mivel a bűncselekményt egyenruhás követte el, az ügyben a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el.

Csoma Gábor sértett a Hír Televíziónak azt állította, hogy a támadásnak nem volt előzménye, a tettest pedig nem ismeri. Az MTI úgy tudja, hogy a szórakozóhely a helyi egyetem közelében található kocsma, a késelő rendőr pedig gödöllői lakos.

A rendőrség jelenleg is nagy erőkkel – kommandósok és kutyák segítségével – keresi a bűncselekmény gyanúsítottját, de egyelőre sem a lakásán, sem ismerőseinél, sem másutt nem találják, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben zajlik a tanúk meghallgatása – fűzte hozzá a vezető ügyész. Közlése szerint a könnyű sérüléseket szenvedett sértettet kórházba szállították, majd ellátása után kiengedték, és már ki is hallgatták.

Összetolható botot hordhatnak szolgálatban a rendőrök, a viperaként emlegetett teleszkópos acélbot viszont nem szerepel a rendszeresített kényszerítő eszközök között. 2006-ban ilyet is használtak a Készenléti Rendőrség jogelődjének, a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak a tagjai a kormányellenes tüntetők ellen.

Forrás: MTI, Hír TV