Cozma-gyilkosság: nem tudják folytatni az egyik pert + Videó

PR

2012. április 18., szerda 16:19, frissítve: csütörtök 11:16

Csak május közepén folytatódik a per a Cozma-gyilkosság kapcsán elkövetett garázdaság bűntette ügyében, mivel egy vádlott szökésben, egy másik pedig fekvőgipszben van – mondta a Veszprémi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére.

Dülkné Pintér Zsuzsanna elmondta: áprilisban kellett volna folytatódnia a pernek, ám a tizenkettedrendű vádlott szökésben van, ellene elfogatóparancsot adott ki az ügyben első fokon eljáró bíró, míg egy másik vádlott fekvőgipszben van. Hozzátette: a Cozma-gyilkosság kapcsán elkövetett garázdaság bűntette ügyében a per május 14-én perbeszédekkel folytatódik, és várhatóan május végén ítéletet is hoz a bíróság.


Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében 7 ember ellen emeltek vádat (ebben a perben az MTI információja szerint április 27-én hirdet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla). Az ügyészség emellett 25 embert vádolt meg csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével; ez a per 2010 júniusában kezdődött a veszprémi városi bíróságon.

Mint azt megírtuk, március 30-án Sztojka Iván védője ügyfele felmentését vagy az elsőfokú döntés hatályon kívül helyezését kérte a Győri Ítélőtáblán az emberölés ügyében zajló másodfokú tárgyaláson. Marian Cozma szüleinek jogi képviselője pedig azt közölte: júniusban kezdődik a szülők által indított kártérítési per.

Ismert, a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytig tartó fegyházra ítélte korábban a Veszprém Megyei Bíróság. Sztojka Iván, a harmadrendű vádlott 20 év fegyházbüntetést kapott. Emellett az elsőfokú ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek öt, míg az utóbbinak négy évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt társtettesként vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt háromévi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte, nem jogerősen.

Forrás: MTI