Demján: Egy igazi lovagot vesztettünk el

LM

2012. május 11., péntek 19:27

Bartha Ferenc személyében kiváló stratégát, Magyarországon és külföldön egyaránt elismert szaktekintélyt veszített el az ország és egyben a TriGranit – mondta Demján Sándor, a TriGranit tulajdonosa.
Önkezűleg, lőfegyverrel vetett véget életének a hatvannyolc éves korában hétfőn elhunyt Bartha Ferenc – számolt be az MNO szerdán. Bővebben>>>

Arra a kérdésre, hogy mi vezetett a tragédiához, Demján Sándor elmondta, hogy Bartha Ferenc nehezen viselte el az öregedést és az azzal járó változást, súlyos depressziós és zárkózott volt, és ezek a tényezők vezettek oda, hogy önkezűleg vetett véget életének. Minden ember másképp reagál az öregedésre, ő ezt a módot választotta, és ezt tiszteletben kell tartani. Azt a fantasztikus teljesítményt, amelyet életében elért, semmi sem homályosíthatja el, az emberekért nagyon sokat tett, és ezért mindenki csak hálás lehet neki.

A TriGranithoz fűződő viszonnyal kapcsolatban Demján Sándor hangsúlyozta: Bartha Ferencet mint nagy tekintélyű, nemzetközi szakértőt és nem mint tulajdonost vonták be a cég munkájába. Alapító vezérigazgató volt, és jelentős szerepe játszott abban, hogy a TriGranit az elmúlt évben egész Európában a harmadik helyet foglalta el az ingatlanfejlesztők között jövedelmezősége és bevétele szempontjából. Ezt a magas rangot még egyetlen magyar vállalat sem vívta ki.

Demján Sándor úgy emlékezett egyik legjobb barátjára mint Magyarország világpolgárára, aki fantasztikus műveltségével és lenyűgöző tudásával mindenütt hazája jó hírét keltette. Egy igazi lovag volt, amit a Francia Becsületrend is igazol. Halálának óriási visszhangja lett, a május 18-ai temetésére külföldről is érkeznek a kegyeletet leróni. A TriGranit Holding Bartha Ferencet saját halottjának tekinti.

Forrás: MTI